Select Page

O nama

Istorijat

Firma AKM Commerce je osnovna 1995 u 100% vlasništvu Direktora g-dina Amira Kovačevića. Osnovna djelatnost firme bila je uvoz i distribucija alkoholnih i bezalkoholnih napitaka.

Kontinuiran rast i razvoj, osigurani kroz kvalitetnu uslugu, partnerske odnose i profesionalnost u radu sa našim kupcima i dobavljačima svrstali su AKM Commerce u red visokoprofitabilnih privatnih preduzeća, koje je sposobno da odgovori svim zahtjevima modernog tržišta.

U posljednjih šest godina usmjerili smo svoje aktivnosti u razvoj vlastite komercijalne službe, a teritorija koja se obrađuje kroz sistem mikroobrade tržišta je regija sjevero-istočne BiH. U svom radu kroz sistem mikrodistribucije snabdijevamo preko 2.000 prodajnih mjesta.

Skladišnie hale površine cca 15.000m2 u vlasništvu firme.

Najveća minusna skladišna komora u regiji sa preko 12.000m3 prostora.

U vlastitom pogonu imamo preko 60 voznih dostavnih jedinica.

Distributivni centar sa preko 5000 paletnih mjesta.

Naša poslovna zona na lokalitetu Bosanske poljane u Tuzli prostire na površini većoj od 40.000 m2.

Mikrodistribucija

Regija koju pokrivamo broji blizu milion potrošača sa preko 2000 prodajnih mjesta. Naših deset komercijalnih predstavnika ima jasno definisane rute kretanja. Podržavamo sistem pretprodaje i 24 satnu dostavu. Distribuiramo godišnje preko 70000 hl piva. Distribuiramo preko dva miliona litara svih vrsta gaziranih i negaziranih voda godišnje. U vlastitom posjedu imamo preko 700 rashaldnih uređaja instaliranih na tržištu.

Misija

Obezbjediti našim trgovcima i ugostiteljima pouzdanog dobavljača i partnera koji može pružiti kvalitetan servis i podršku u svakodnevnim poslovima nabavke.

 

Vizija

Zadržati lidersku poziciju u disitribuciji alkoholnih i bezalkoholnih pića te učvrstiti pozicije u mikrodistribuciji roba široke potrošnje sa posebnim fokusom na vlastite brendove iz uvoza te razvoj private label-a kao nosioca poslovanja.